Wintersport


Duurzaam naar de Wintersport .. wie wil dit nu niet?

Mocht u op wintersport willen gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit duurzaam te doen.

Vervoer
Hoewel met de trein reizen erg milieuvriendelijk is kiezen slechts 3% van de Nederlandse wintersporters voor deze mogelijkheid. Kijk eens naar www.skitrein.nl, www.treinreiswinkel.nl of www.skithalys.nshispeed.nl. Een bijkomend voordeel is dat bus- en treinreizen vaak 's nachts plaatsvinden, wat dus extra skidagen oplevert! En wilt u toch vliegen, compenseert u dan de klimaatschade via bijvoorbeeld Climate Neutral Group, Treesfortravel, Greenbookings, Greenseat of Treesfortravel.
Ook met de bus reizen spaart u het milieu. Een tocht veroorzaakt heel wat minder CO2-uitstoot dan vijftien autoritten. Kijk eens op www.interbus.nu. En gaat u toch met de auto dan kunt u uw uitstoot via Igogreen compenseren.

Sneeuw
Bestemmingen die geen of beperkt kunstmatige sneeuw inzetten genieten de voorkeur. Sneeuwkanonnen kosten tussen de 3000 en 5000 liter per minuut aan water en maken 's nachts lawaai wat de rust van de dieren verstoort. Daarnaast blijft geplette sneeuw ook nog langer liggen. Dit leidt tot minder zuurstof in de bodem en dus meer schimmelgroei. Ook de bodemtemperatuur daalt wat tot een verstoring van de ecosystemen leidt.

Zuinig met energie
Om toch voldoende toeristen te trekken wordt niet altijd zuinig met energie omgesprongen maar we zien gelukkig fraaie initiatieven! Zo zijn er skiliften die op zonne-energie lopen en zijn er ski-oorden die auto's weren en de bagage met elektrische karretjes vervoeren.

Ten slotte ...
Het "duurzaam" op vakantie gaan spaart dus het milieu. De branche-organisatie ANVR propageert voor haar leden Duurzaam Toeristisch Ondernemen. Zo voerde marktleider TUI Nederland de "Groene Sneeuwster" in als keurmerk bij bestemmingen die verantwoord met de natuur omgaan.

En blijft u met "kerst" thuis maar wilt u toch duurzaam zijn? Koop dan een "duurzame kerstboom"
met "duurzame LED-verlichting" of adopteer een Kerstboom. Dan levert u op deze manier toch een goede bijdrage aan het milieu!Wintersportplaats Werfenweng krijgt steeds meer toeristen die per trein en bus komen. Zij krijgen daarom speciale voordelen en ... zijn uitgeruster op de pistes!

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.