Electrische fietsen


Het is nog niet zo lang geleden dat wanneer het fietsen te zwaar werd u veroordeeld was tot de auto of snorfiets. Dat is nu verleden tijd, met de elektrische fiets bent u staat gewoon door te fietsen maar met het voordeel van de wind in uw rug!

Elektrische fietsen zijn fietsen met elektro motor die u ondersteunt tijdens het trappen. Hoe harder u trapt des te harder de elektrische fiets meewerkt en dit tot een maximum snelheid van 25 kilometer per uur.

De gemiddelde actieradius van een elektrische fiets is gemiddeld zo'n 50 kilometer zodat de fiets te gebruiken is voor uw dagelijkse boodschappen of werkverkeer maar ook voor een uitstapje de natuur in.

De elektrische fiets is een prima alternatief voor de auto voor de korte afstanden (tot 15 km). Ook is de elektrische fiets één van de schoonste vormen van vervoer en, vergeleken met bv. benzinescooters en auto's, goedkoop in gebruik. De fiets op gewone stroom veroorzaakt nog geen twee procent van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto.

Accu’s kunnen gerecycled worden. Tweewielerbedrijven verzamelen de accu’s en voeren die af. U kunt de accu inleveren bij het gemeentelijke afvaldepot.


Opladen
Laad de elektrische fiets op met bij voorkeur groene stroom. Anders stoot u, door de verbranding van fossiele brandstof in de elektriciteitscentrale, nog steeds broeikasgassen uit. Alleen bij het gebruik van groene stroom rijdt u ‘klimaatneutraal’. Maar als u zelfs gewone stroom gebruikt is het milieu nog beter af: U veroorzaakt namelijk geen uitstoot wanneer u rijdt en op de plaats waar u rijdt.

Er is een uitgebreid netwerk van openbare oplaadpunten. Kijk op de website van oplaadpalen.nl voor een actueel overzicht van locaties om uw accu op te laden.Kijk hier voor informatie en een overzicht van electrische fietsen ...

Kijk ook hier voor informatie en een overzicht van electrische fietsen ...

Kijk ook hier voor informatie en een overzicht van electrische fietsen ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.