Toegankelijkheid Nederlandse dagjes uit


Mensen die chronisch last hebben van de handicap, zullen hun leef- en werkomgeving moeten aanpassen om het leven en werken voor hen makkelijker te maken.

Men kan thuis of op het werk dan wel alles geregeld hebben, op andere plekken in onze maatschappij wordt het de lichamelijk gehandicapte soms nog best lastig gemaakt. Wil men een dagje erop uit met familie of vrienden, dan moet men van tevoren rekening houden met het feit dat men bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Lang niet elke plek is geschikt, hoe vervelend het ook klinkt. Gaat men een dagje uit, dan moet men zeker weten dat de dierentuin, het pretpark of het museum wel toegankelijk. Een speciale invalidenparkeerplaats vlak bij de ingang is ook wel praktisch, evenals een aangepast toilet.

Uitmetkorting.nl heeft daarom een overzicht opgesteld van alle populaire dagjes uit in Nederland. Hier ziet u in één oogopslag welke dagjes uit rolstoeltoegankelijk zijn, of er een rolstoel te leen is en of een begeleider eventueel korting krijgt. Tevens ziet u of er een aangepast toilet aanwezig is, evenals een parkeerplaats voor mindervaliden en of een geleidehond mee naar binnen mag.


Kijk hier voor een overzicht "Toegankelijkheid Nederlandse dagjes uit" van de organisatie "Uitmetkorting.nl"...

Mindervaliden steeds meer op vakantie naar het buitenland. Kijk hier eens naar het volgende bericht ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.