Stichting Reinwater


Stichting Reinwater is een milieuorganisatie voor schoon en natuurlijk water. De medewerkers, bestuursleden en vele vrijwilligers werken er hard aan om de vervuilingen van het water te voorkomen.

Men houdt zich hierbij niet alleen bezig met het water in de sloten, meren, beken en rivieren in Nederland, maar ook met het water in het gehele stroomgebied van de rivieren de Rijn, Maas, Eems en Schelde. Nederland bevindt zich immers aan het einde van deze rivieren, en vervuilingen bovenstrooms belanden uiteindelijk ook in de Nederlandse wateren.

Sinds de oprichting van de stichting in 1974 heeft men vele succesvolle juridische procedures gevoerd, ludieke publieksacties opgezet en vele inhoudelijke en educatieve projecten uitgevoerd.

Sinds 2004 heeft Reinwater bovendien tw schepen in de vaart: de MS Reinwater en de Watervlo. Met beide schepen varen we door heel Nederland en over alle rivieren om kinderen en volwassenen te leren hoe belangrijk schoon water is, en om ze alternatieven te bieden voor de door henzelf veroorzaakte vervuilingen. Met de jaren heeft men een reputatie opgebouwd van vakkundige milieu-organisatie en mede dankzij ons werk is het water aanzienlijk schoner geworden.


Meer informatie ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.