Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (sport & bewegen)


Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) is een moderne filosofie rondom het maatschappelijke belang en de maatschappelijke positie van verenigingen op het terrein van Sport, Bewegen en Cultuur (SBC). MVV is door de integrale en praktische benadering interessant voor de verschillende partijen.

De kernactviteit van de vereniging staat binnen de MVV visie centraal. Dit uitgangspunt is de basis van het MVV concept en zorgt voor een structureel bredere maatschappelijke rol van verenigingen. De MVV implementatiemethode is eenvoudig en voor alle sport- en cultuurorganisaties toepasbaar.


Visie op een moderne en gezonde vereniging
Alle bestuurders willen het wel: een moderne gezonde vereniging waarin de kernactiviteit centraal staat met een fantastische cultuur en sfeer, betrokken en enthousiaste leden, niet alleen veel maar ook professionele vrijwilligers en bovendien financieel krachtig vanwege de aantrekkelijkheid voor sponsoren. Ontwikkeld vanuit de vereniging zelf en gebaseerd op de kracht van maatschappelijk verbinden. Een praktische en eenvoudig uitvoerbare integrale methode voor een vereniging met een eigen identiteit. Niet zomaar een verhaal, maar iets waar uw organisatie trots op is. Platform MVV neemt u mee in MVV en geeft een aanzet voor uw vereniging naar een duurzame toekomst.

Platform MVV
Platform MVV wil hét kennis- en adviescentrum rondom MVV zijn en daarin een centrale, coördinerende, vernieuwende en stimulerende rol vervullen. Het Platform zal op basis van de MVV filosofie door middel van Sport, Bewegen en Cultuur duurzaam Verbinden & Samenwerken van de stakeholders stimuleren, motiveren en inspireren.
Bron en meer informatie ...

Kijk hier voor de relatie tussen Sport en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ...

Kijk hier voor de relatie tussen Sport en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.