Hergebruik & Tweedehands


Hergebruik
Het ophalen en verzamelen van artikelen en producten die oud of overbodig zijn, zorgen ervoor dat deze een nieuw leven krijgen. In dit verband kunnen we denken aan bijvoorbeeld oud papier, kleding en schoenen, CD's en DVD's, batterijen, lege flessen, toners, cartridges en mobiels. Ook biedt het verzamelen van sommige producten biedt voor bv. verenigingen en scholen een aantrekkelijke kans om extra inkomsten.extra inkomsten te krijgen.

Tweedehands
Tal van artikelen, van groot tot klein, hoeven niet te worden weggegooid maar zijn nog prima te gebruiken. Gun hen dus een tweede of volgend leven. U belast het milieu er niet mee en spaart ook het milieu omdat minder artikelen hoeven te worden gemaakt. Daarnaast verschaft de verkoop van deze artikelen vaak ook een prima werkverschaffing en ontwikkeling voor mensen met een (arbeids)achterstand. Veel vliegen dus in 1 klap!


Tenslotte ... ook "reparaties", "ruilhandel" en de acties van verschillende organisaties die o.a. op wijkniveau actief zijn en zijn vormen van "hergebruik" en "tweedehands".


Kijk ook eens naar de website van Hip Hergebruik ...

Kijk eens naar de "Afvalscheidingswijzer" van Milieu Centraal ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.