Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij


KNHM zet burgerinitiatieven in hun eigen kracht en adviseert startende sociale ondernemingen. We zijn een onafhankelijke organisatie, met een groot netwerk van bijna 400 professionals die zich op vrijwillige basis inzetten voor sociale initiatieven.

Onze begeleiding is altijd maatwerk: van eenmalig advies tot een intensieve samenwerking. Naast onze eigen adviseurs, kunnen we ook de kennis en expertise inzetten van advies- en ingenieursbureau Arcadis.


KNHM advies
Als groep burgers, vrijwilligerorganisatie of ideƫle organisatie wil je aan de slag. Je handen jeuken om je buurt, wijk of streek aan te pakken. Maar hoe maak je het idee concreet? Hoe krijg je de financiering rond? Een van onze adviseurs denkt graag met je mee.

KNHM Participaties
Wij geloven dat ondernemerschap, in plaats van het verlenen van subsidie, uiteindelijk gezondere en meer duurzame initiatieven voortbrengt. Via KNHM Participaties BV bieden we jou als sociaal ondernemer een lening of aandeelhouderschap.

Wedstrijd Kern met Pit
Wil je jouw leefomgeving verbeteren? Kern met Pit daagt je uit om je idee binnen een jaar te realiseren. Tijdens de uitvoering staan we voor je klaar met tips en contacten uit ons netwerk. Doel bereikt? Dan ontvang je duizend euro en het predicaat 'Kern met Pit'.

Kunst- en techniekwedstrijd Artcadia
Zit je in het tweede jaar havo of vwo? Doe dan mee met de kunst- en techniekwedstrijd Artcadia! Bedenk oplossingen voor de toekomststad Artcadia en wie weet ga je met jouw klas op reis naar een wereldstad.

Bron en meer informatie ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.