Fietsen


Fietsen is gezond en goed voor het milieu.

Daarom zijn het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond Heel Nederland Fietst een driejarige campagne begonnen om het fietsen in Nederland een extra impuls te geven.

In samenwerking met vele partners en gesteund door de ministeries van VWS, VROM en VenW laat de campagne komende jaren zien welke voordelen fietsen voor iedereen heeft.

De campagne sluit naadloos aan bij de overheidsdoelen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, klimaat en veiligheid.

Wist u overigens dat als u 22 weken per jaar op uw fiets naar het werk gaat en dagelijks een afstand aflegt van 10 kilometer, u dan per jaar 12.760 kcal verbrandt, voor E 132 aan brandstof spaart en 175 kg CO2 minder uitstoot? Op heel nederland fietst kunt u precies uitrekenen wat u bespaart als u met de fiets naar uw werk gaat in plaats van met de auto. Ook vindt u op deze website een handige fietskalender met evenementen en interessante fietsnieuwtjes.

En wilt u nog meer over fietsen weten? Kijk dan op fietsen.123.nl met heel veel over fietsen, fietsroutes en fietsvakanties.

Nog een tip ... kijk op de website van oplaadpalen.nl voor een actueel overzicht van locaties om uw accu op te laden.Meer informatie ...

Nog meer informatie ...

U kunt nu ook een fiets "leasen". Fiets Lease Holland is het eerste bedrijf met een landelijk netwerk, waarbij consumenten voor een paar tientjes per maand de nieuwste fietsen kunnen leasen ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.