Elektrische auto


De elektrische auto lijkt een nieuw fenomeen maar heeft wel al een hele geschiedenis. De eerste elektrische "auto" is ontwikkeld als schaalmodel autootje. Daarna is de elektrische auto ook in grote uitvoering uitgekomen, tot net na de Eerste Wereldoorlog. De elektrische auto was een stuk duurder dan de "normale" auto waardoor de fabrikanten ervan geen vuist konden maken tegenover de makers van benzine auto's. Ook in de Tweede Wereldoorlog bleven de fabrikanten van elektrische auto's voet bij stuk houden en ze boekten zelfs wat succes! Dit succes werd veroorzaakt door het brandstoftekort in de oorlog. In de jaren 90 gingen de grote automerken met elektrische auto's aan de haal. Een voorbeeld hiervan is de EV-Ranger van Ford. Deze modellen slaagden niet en werden uiteindelijk vernietigd.

Huidige ontwikkelingen
Toch lijkt de elektrische auto alsnog een succes te worden. Alle grote automerken zijn momenteel bezig om één of meerdere elektrische modellen op de markt te brengen. Dit was ook terug te zien op de AutoRAI 2011 waar veel elektrische auto’s gepresenteerd werden.De elektrische auto wordt door veel mensen en groeperen gezien als één van de oplossingen voor het CO2-probleem in de wereld. Toch zijn er veel tegenstanders. Zij stellen dat de elektrische auto’s geladen worden met stroom die niet duurzaam is opgewekt. Of je het ermee eens bent of niet, de elektrische auto is booming! De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de Auto van het Jaar is de elektrische Nissan Leaf geworden.

Toekomst
Gezien de plannen van de grote automerken kunnen we niet anders dan stellen dat de elektrische auto het helemaal gaat maken. Naast het produceren van elektrische auto’s worden er ook massaal elektrische oplaadpunten geplaatst in Nederland en andere landen. Er wordt op dit moment vele miljoenen geïnvesteerd en dit in combinatie met de drang naar duurzaamheid zal ervoor zorgen dat de elektrische auto een succes wordt!


Bron en meer informatie ...

Kijk ook eens bij www.oplaadpalen ...

Een elektrische oplaadpaall bij u in buurt aanvragen? Kijk ook eens bij www.e-laad.nl ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.