Eco-tips voor op het kantoor


Door op het kantoor verantwoorde kantoorartikelen te gebruiken en het nemen van andere maatregelen levert uw bedrijf een bijdrage aan het milieu.

Hoewel u niet verantwoordelijk zult zijn voor de inkoop van duurzame produkten en diensten kunt u uw werkgever hiertoe wel stimuleren waardoor uw bedrijf concrete stappen zet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). MVO loont ook voor uw bedrijf!

Kijk voor hiernaast voor tal van tips ...


Nog meer ...
* Denk ook eens aan milieuvriendelijke en duurzame relatiegeschenken van bijvoorbeeld Ecoron, Greengifts of GreenGiving.
* Maar gebruik van de kerst- en cadeaupakketten van de Wereldwinkel. De moeite waard!
* Kijk eens naar het assortiment van milieuvriendelijke produkten van De Boer & Partners. Volop keus!
* "Groene" hosting? Greenhost maakt het mogelijk onder andere door zuinige hardware, het gebruik van slimme technologische oplossingen en het gebruik van groene stroom.
* Wilt u een innovatieve en natuurvriendelijke vorm van afvalinzameling en -verwerking? Kijk eens dan naar de mogelijkheden van Kringko, een formule die met milieuvriendelijke voertuigen en het gepatenteerde inzamelsysteem, Dores-boxen, meer waarde uit afval haalt.
* Als u een vergader- of congreslocatie huurt geef dan de voorkeur aan een organisatie die het keurmerk heeft van De Green Key. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.
* Wilt u uw werkruimte laten ontwerpen en inrichten waarbij duurzaamheid en het gebruik van duurzame, cradle to cradle en milieuvriendelijke materialen centraal staan kijkt u dan eens op de website van People For Planet (interieur ontwerp adviesbureau). Het bureau denkt na over de omgeving waarin de medewerkers hun werkzaamheden verrichten, waarbij materiaalkeuze, kleur, vormgeving en Arbo richtlijnen van belang.
* Factureer digitaal/elektronisch in plaats van per post en vraag aan leveranciers om dat ook te doen. Minder papier, minder inkt, minder energie en goedkoper per factuur.
* U kunt papier besparen door de marges (links/rechts/onder/boven) in uw tekstverwerkingsprogramma (bv. Word) smaller in te stellen. U kunt dan zo zeker 7 % papier (bij het afdrukken dus) besparen. Geldt met name voor bedrijven die veel brieven verzenden.

En ten slotte wat "Tegeltjes"wijsheden ...
* Werk is pas werk als je liever iets anders zou doen".
* "Het betere is de vijand van het goede".
* Het geheugen van een organisatie zit in de mensen die er werken".
* Succes krijgen is wat je wilt, geluk is waarderen wat je krijgt".
* Liever voor iets knokken dan tegen iets strijden.
* Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie, dan met de visie van een ander".

... en ook ..."Geslaagd zijn betekent voor een mens zijn brood verdienen met het werk dat hem interesseert. Het werk dat hem interesseert zal hem misschien niet rijk maken. En wat zou dat? Een wijs mens leert te leven. Een schrander mens leert geld te verdienen. Maar de mens die heeft geleerd te leven, is de gelukkigste van de twee. Wanneer zijn werk hem interesseert, is het helemaal geen werk"....Kijk hieronder voor vacatures van duurzame banen ...


Kijk hier voor milieuvriendelijke en energiebesparende TL-Verlichting ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.