Vervoer & Mobiliteit


Op vakantie gaan en rekening houden met het milieu is prima te combineren. Dat begint al met de keuze van uw vakantiebestemming en de reis er naar toe. Voor de korte en middellange afstanden kunt het beste voor de bus of trein kiezen.

Een chartervlucht bv. van Amsterdam naar Parijs met (vanaf E 100) veroorzaakt 300 kilo CO2 uitstoot. Bij dezelfde reis met een hoge snelheidstrein komt 52 kilo uitstoot vrij. Een besparing dus van maar liefst 80 %! En bovendien betaalt u veel minder. Tickets zijn al te koop voor E 50! Dus u reist zo niet alleen milieuvriendelijke maar ook voordeliger en.. veel ontspannender!

Kiest u voor de auto als vervoer dan valt er ook behoorlijk te sparen in de sfeer van de belasting van het milieu en op de kosten. Kijkt u eens op www.hetnieuwerijden.nl. En als u de voorkeur geeft aan het vliegtuig dat zijn er ook tal van mogelijkheden om het milieueffect van deze keuze terug te dringen.

Hierbij vast wat tips :
* Pas uw rijstijl aan.
* Deel een auto.
* Kies voor een hybride auto.
* .. of een auto op een alternatieve brandstof.
* Compenseer uw CO-2 uitstoot.
* Pak het openbaar vervoer.
* Spring op de fiets.
* Staat de brug open? Zet dan uw motor uit.

Ten slotte ... steeds meer bestaat de mogelijkheid om "elektrisch" te rijden. De website oplaadpalen.nl geeft een fraai overzicht van de locaties.Meer informatie over "het nieuwe rijden" ...

Meer informatie hoe u op uw reis kunt besparen ...

Tip ... ga carpoolen!

Kijk eens naar het Green Globe certificatieprogramma voor duurzaam reizen en toerisme ...

Goede Waar & Co onderzoekt de duurzaamheid van vervoer. Kijk hier ...

Kijk eens naar het initiatief van de Club van 90 die het rijden van 90 km op de snelweg stimuleert om zo het milieu te sparen en ontspannender op de bestemming aan te komen ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.