Douchen & Baden


* Neem een douche in plaats van een bad.

* Gemiddeld wordt er rond de acht minuten gedoucht en kost een douchebeurt 60 liter per keer. Een bad nemen kost gemiddeld 120 liter aan water.

* Laat het bad niet leeglopen. Zo hoeft u de verwarming in de badkamer niet aan te zetten.

* Als u de kraan laat lopen terwijl u uw tanden poetst, dan gebruikt u tot 141 glazen water, terwijl u maar 2 glazen nodig heeft.

* Gebruik de ecowasbal. Dit is een vervanger voor wasmiddel. Hiermee verbruikt u namelijk 80% minder wasmiddel. Het werkt op alle temperaturen en bij licht vervuilde was is er zelfs geen wasmiddel nodig. Het werkt ook bij alle type stoffen behalve bij zijde.

* Door een douchetimer te kopen beperkt u het aantal minuten dat u te lang onder de douche blijft staan. Als alle leden van een huishouden (zonder besparende douchekop) twee minuten minder douchen dan scheelt dat op jaarbasis ongeveer 12.000 liters water en 90 m3 gas.

* Plaats een waterbesparende douchekop. Hoeveel u precies kunt besparen is afhankelijk van de douchekop en van uw thuissituatie. Een doorstroom klasse Z douchekop bespaart zo een 4,5 liter water per minuut. Dit betekent dat u ergens tussen de 53 en 215 kunt besparen per jaar.

* Doe bij het handen wassen bij het inzepen het beste de kraan i.p.v. het water continu te laten stromen waardoor veel meer zeep en water in de afvoer verdwijnt dan nodig is. Dit bespaart elke keer minstens de halve hoeveelheid zeep en water.


Tip ...KIjk hier voor douchen en haarverzorging op een milieuvriendelijke manier.


Kijk hier voor meer informatie ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.