Crowdfunding


Crowdfunding is een nieuwe vorm van het financieren van projecten, waarbij een groep mensen geld inzamelen om het benodigde kapitaal voor bijvoorbeeld een sociaal of cultureel project bijeen te brengen. Als groep brengen ze samen een grotere som geld bij elkaar om hun ideeën de financieren.

Internet is speelt bij deze vorm van investeren een belangrijke rol. Door de snelle en efficiënte manier van communiceren en het delen van informatie maakt het internet het mogelijk om snel groep "gevers" bij elkaar te brengen.

Crowdfunding schept een grote band tussen gever en ontvanger omdat het doel duidelijker is en meer mensen dit willen bereiken. Danzkij de inzet van internet en sociale media kunnen aansprekende successen worden behaald.


Vast wat tips ...
1. Het zijn "gewone" mensen die in uw plan investeren. Gebruik dus ook gewone taal om uw plan uit te leggen.
2. Het is misschien lastig, maar wel een goede testcase; probeer familie en vrienden voor uw plan te winnen. Als zij het zien zitten en meegaan is de kans groter dat de buitenwereld dat ook doet.
3. Maak van uw investeerders ambassadeur en klant. Zorg ervoor dat ze enthousiast zijn (klant), zodat zij hun kennissen en vrienden weer overhalen mee te doen (ambassadeur)
4. Vertel uw verhaal, houd uw investeerders op de hoogte van wat u doet, van uw mijlpalen, uw uitdagingen. En, van uw fouten. En geef aan wat u daarvan geleerd hebt. Dat kan onder meer via een blog of via Facebook.
Bron en meer informatie ...

Kijk hier voor een overzicht van tal van crowdfundingsites ...

Kijk ook voor "alle goede doelen" en hun ondersteungsbehoeften naar ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.