Diversen


* Scheidt uw afval.

* Ga vaker lopen of fietsen. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw gezondheid.

* Stort uw geld dat u op een betaalrekening heeft en waarover u niet hoeft te beschikken op een (bij voorkeur "groene") spaarrekening. Zo ontvangt u (meer) rente en besteedt u het geld niet ongemerkt aan andere extra uitgaven.

* Bespaar kosten door de ballen van de kerstboom te vervangen door schijfjes gedroogde sinaasappel en maak de slingers van crÍpepapier.

* Een brandblusser met een Milieukeur geeft de zekerheid dat het milieu minder wordt belast dan bij gebruik van vergelijkbare producten. Om aan de eisen van de Stichting Milieukeur te kunnen voldoen verdient het aanbeveling producten te kiezen die gebruik maken van blusschuim dat niet toxisch is en zeer snel biologisch afbreekbaar.

* Gebruik bij het aansteken van de open haard of barbecue in plaats van aanmaakblokjes gebruikte kurken die in spiritus zijn gedrenkt. Ook kunt u de Looftlighter gebruiken om op een andere natuurvriendelijke manier uw open haard of barbecue aan te steken.

* Zeg abonnementen af die u niet of weinig leest. U kunt deze vaak ook in de bibliotheek lezen of kunt u een leesportefeuille nemen.

* Zet andermans vergeten fietsverlichting uit. Hoe vervelend wanneer uw fietslampjes weer leeg zijn. Naast uw veiligheid is ook uw portemonnee in het geding en dan is het goedkoopste nieuwe kopen. Daarmee gooit u de oude weg... en bij afval, vooral plastic en batterijen, is de natuur weer in het geding. Hoe fijn als iemand dan uw lampje even uitzet als hij/zij langsloopt!

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.