Expeditie De-Ice voor astmapatiënten


Social in Business is sponsor geweest van de (Stichting) De-Ice.

Het betrof hier een expeditie van 25 astmapatiënten naar North-col van de Mount Everest. Een unieke expeditie: het is de grootste Nederlandse expeditie ooit naar de Everest. Onder de deelnemers een groot aantal vrouwen, wat heel bijzonder is in de wereld van het expeditie-klimmen. En het belangrijkste; de mensen die deze uitdaging aangaan hebben 1 ding gemeen: ze hebben allen astma.

"We zien vaak om ons heen dat mensen met astma zichzelf beperkingen opleggen terwijl zij zeer goed in staat zijn tot grote prestaties. Dit heeft grote gevolgen voor henzelf en hun directe sociale omgeving. Wij willen met deze expeditie laten zien waartoe we allemaal in staat zijn als we uitgaan van onze mogelijkheden in plaats van onze beperkingen.

Onder "Bron en meer informatie" treft u de website aan. Daarop vindt u de geschiedenis van De-ice, de trainingen en voorbereidingen. En natuurlijk het succes, op 13 september 2005 stonden 4 deelnemers op de Noord-Col van Mount Everest!

Auspiciërende organisaties: Atsmafonds (nu Longfonds) en de Nederlandse Hartstichting, Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.

Andere sponsors waren o.a.: Itho Klimaatbeheersing (hoofdsponsor), Vicks, van der Sluijs Groep en Lowe Alpine.

Social in Business ondersteunde deze expeditie met kennis, ervaring en netwerken op het gebied van sponsoring, fondsenwerving en pr. De financiering was rond (100.000) en werd er een grote bekendheid van deze unieke expeditie opgebouwd.


Bron en meer informatie ...

Kijk ook voor de rubrieken hiernaast of vul onderstaand uw specifieke zoekwens in.